Ved å snitte rosene riktig øker du levetiden, og kan nyte synet av dem lenge.

Interflora-roser- stelles-1.jpg

1. Ta først bort de nederste bladene på stilken. Det skal ikke komme blader i vannet, da det vil skape bakterievekst – som ikke er bra for holdbarheten.

Interflora-roser- stelles-2.jpg

2. Snitt rosene på skrå, med en ren og skarp kniv. Vi anbefaler en tapetkniv. Snittet skal være lett skrått, og på cirka 2-5 centimeter. Hold snittet rent.

Interflora-roser- stelles-3.jpg

3. Sørg for at vasen er helt ren. Bakterier i vannet begrenser holdbarheten med mange dager. Den beste måten å få vasen helt ren er å la den stå med klor i vannet i noen timer.

Interflora-roser- stelles-4.jpg

4. Sett rosene i en passende vase med kaldt vann, og nytt synet

 

Øk holdbarheten på rosene med enkle grep

Hvis du har snittet rosene riktig, har du glede av dem i mange dager. Fremdeles er det noe du kan gjøre for å øke holdbarheten. Vi anbefaler kundene våre å sette rosene kjøligere på natten, slik at de lever enda lenger.

Skulle de etter hvert bli slappe i blomsten, kan du også kutte stilken kort. Ved å deretter sette de kjølig i noen timer, kan de pynte opp rommet i enda noen dager til.

Har rosene begynt å bli slappe?

Det betyr heldigvis ikke at alt håp er ute. Kutt stilkene ned til 4-7 centimeter, og plasser dem i små vaser.

Eventuelt kan du kutte rosene enda kortere – til cirka 2 centimeter – og legge de i en skål med vann. Det kan da være lurt å sette rosene noen timer i kjøleskapet etter at du har kuttet dem. Da kan de trekke opp vann før du plasserer de ut i romtemperatur.

roser--snittet-til-små-vaser_636x423[1].jpg

Se vår meny med roser her